Bring Back The Happening

Nood aan een happening. Wij maken met Bring Back The Happening noch een voorstelling, noch een show. Samen met het publiek bouwen we een collectief ritueel. We hebben genoeg stil gezeten, BRING BACK THE HAPPENING! Together. Dat lijf moet mee.

Vanuit de al twee jaar durende pandemie kijkt de hele wereld met geknepen ogen de toekomst in. We turen tussen onze oogharen naar betere tijden, maar echt goed weten hoe we om moeten gaan met die nog troebele toekomst kunnen we niet. Wat hebben we nodig om deze huidige tussenfase achter ons te laten? Moet er niet eerst nog iets gebeuren? Iets om de verwarring en het verdriet te markeren?

In de locatievoorstelling Bring Back the Happening doen we een voorstel om veranderingen zichtbaar te maken en gezamenlijk in beweging te komen. We verdiepen ons in allerlei rituelen, van katholieke processies tot het wegdansen van je zorgen in een club. Samen op zoek naar houvast in deze turbulente tijd.

Hi Ha Happening

Theater De Krakeling heeft Nineties uitgenodigd om een jeugdversie te maken van Bring Back The Happening. Nineties heeft de uitnodiging aangenomen en verjongt dit bijzondere theater ritueel. Wederom strijken we neer in de bijzondere galerie What Is Happening Here, iedereen vanaf 8 jaar, wees welkom!

Hi Ha Happening; het is geen voorstelling en ook geen show, maar een heuze… happening! Maar wat is een Happening? Een happening is iets wat je niet in je eentje kan, net zo min als dat je in je eentje een voetbalteam kan zijn, een koor of een dansvloer. Deze happening lijkt misschien nog het meest op het samen maken van een zandkasteel. Ze zijn er maar heel kort, je bouwt ze en je laat ze achter of de zee komt al, maar daar gaat het niet om, het gaat om het moment dat je ze bouwt.

IN GESPREK MET DE MAKERS VAN BBTH 

van opschudding naar houvast

De eerste eigen productie van acteur en performer Marius Mensink bij Nineties Productions had eigenlijk een roep om ontregeling moeten worden: Bring Back the Happening! Maar sinds maart 2020 raakt de werelds dusdanig opgeschud dat deze tijd de maker om iets anders vraagt.

Lees hier het interview.

CREDITS

Concept: Nineties en Marius Mensink
Spel: Marius Mensink, Nastaran Razawi Khorasani, Milou van Duijnhoven, Helène Vrijdag
Regie: Anne Maike Mertens
Compositie: Aniek de Rooij
Scenografie: Julian Maiwald
Dramaturgie: Han van Wieringen
Kostuum: Esmee Thomassen
Inflatable: Elsemarijn Bruijs
Creatief producent: Vevi van der Vliet
Productie: Suzan Slinger
Techniek: Wout Jansen, Marcel Janssen, HP Hulscher
Grafisch Ontwerp: Tom de Jager
Publiciteit: Esra Merkel
Online Marketing: Letice Braun
Marketing: Carly Renwarin

Deze voorstelling wordt gemaakt in residentie bij Theater de Nieuwe Vorst te Tilburg. Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds Voor De Kunsten.