Bring Back The Happening zoomt in op de overgangsfase naar het nieuwe normaal en creëert een collectief ritueel om een bewuste stap in de nieuwe tijd te zetten. Een voorstel om de veranderingen zichtbaar te maken en gezamenlijk in beweging te komen.

 

Ruim anderhalf jaar legde de mondiale pandemie de samenleving stil. In afwachting van de afschaffing van de laatste corona maatregelen kijken we nu smachtend de toekomst in. Maar echt goed weten hoe we ons moeten verhouden tot die toekomstige tijd doen we niet. Hoe stappen we in het nieuwe normaal? Wat is er nodig om deze huidige fase achter ons te laten als maatschappij? Hoe geven we erkenning aan dat de wereld niet meer hetzelfde is? Hebben we geen vorm nodig voor het verlies van geliefden, relaties, huizen, banen, dromen, vrienden, familieleden en lichamelijk contact?

PLAYDATES 


Lief publiek,

Het team van Bring Back The Happening is sinds begin november neergestreken op de Wagenmakerij in Tilburg, daar testten we de afgelopen tijd met publiek ons theatrale ritueel om de overgangsfase waarin we zitten te duiden en te markeren.

Maar de tijd haalde de voorstelling met grote stappen in. Zowel in beweging komen, als de tijd duiden die onder onze handen alsmaar in herhalende bochten beweegt, krijgt door de veranderde corona cijfers en bijbehorende maatregelen een andere betekenis. Voor deze theatrale oefening, die makers Marius Mensink en Nastaran Razawi Khorasani samen met het publiek uitvoeren zijn geen vaste zitplaatsen, het publiek bouwt het ritueel mee op en af. Ondanks dat de voorstelling anderhalve meter afstand kan waarborgen, valt deze happening door het ontbreken van vaste zitplaatsen net buiten de ingevoerde richtlijnen van de overheid die afgelopen vrijdag bekend zijn geworden. 

Dit zorgt er voor dat Bring Back the Happening aanstaande 18 november niet op locatie in Tilburg in première kan gaan. De speeldata van November en December ‘21 komen te vervallen, we proberen monter te blijven en bereiden een plan voor om in januari ‘22 in Amsterdam alsnog op locatie in première te gaan. Gekochte kaartjes voor eerdere speeldagen worden door de betreffende theaters teruggenomen.

We hopen jullie daar te ontmoeten, warme groet van het gehele Bring Back The Happening team: Anne Maike Mertens, Hannah van Wieringen, Nastaran Razawi Khorasani, Marius Mensink, Aniek de Rooij, Julian Maiwald, Esmee Thomassen, Wout Jansen, Suzan Slinger, Elsemarijn Bruys, Vevi van der Vliet, Yannick Noomen, Carly Renwarin en Esra Merkel

2021
16 nov Tilburg canceled, new date coming soon
17 nov Tilburg canceled, new date coming soon
18 nov Tilburg canceled, new date coming soon
19 nov Tilburg canceled, new date coming soon
23 nov Amsterdam canceled, new date coming soon
24 nov Amsterdam canceled, new date coming soon
25 nov Amsterdam canceled, new date coming soon
26 nov Amsterdam canceled, new date coming soon
27 nov Amsterdam canceled, new date coming soon
09 dec Den Haag canceled, new date coming soon
10 dec Den Haag canceled, new date coming soon
11 dec Den Haag canceled, new date coming soon

 

2022

13 jan Amsterdam (try out)
14 jan Amsterdam (try out)
15 jan Amsterdam (try out)

18 jan Amsterdam (try out)
19 jan Amsterdam (try out)
20 jan Amsterdam (première)
21 jan Amsterdam
22 jan Amsterdam
28 jan Utrecht
29 jan Utrecht
30 jan Utrecht
04 feb Groningen
05 feb Groningen
10 feb Rotterdam
11 feb Rotterdam
12 feb Rotterdam
25 feb Arnhem
26 feb Arnhem
27 feb Arnhem

 

CREDITS

Concept: Nineties en Marius Mensink
Spel: Marius Mensink, Nastaran Razawi Khorasani
Regie: Anne Maike Mertens
Compositie: Aniek de Rooij
Scenografie: Julian Maiwald
Dramaturgie: Hannah van Wieringen
Kostuum: Esmee Thomassen
Inflatable: Elsemarijn Bruijs
Creatief producent: Vevi van der Vliet
Productie: Suzan Slinger
Techniek: Wout Jansen
Grafisch Ontwerp: Tom de Jager
Publiciteit: Esra Merkel
Marketing: Carly Renwarin

Deze voorstelling wordt gemaakt in residentie bij Theater de Nieuwe Vorst te Tilburg. Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds Voor De Kunsten.