INFO

Welkom in de toekomst. Welkom in club Noir. Buiten hebben algoritmes, robots en drones de wereld overgenomen, maar in dit analoge toevluchtsoord bent u veilig. In Noir onderzoekt Nineties Productions in hoeverre de mens nog zichzelf kan zijn, ongeprogrammeerd, vrij denkend en handelend in een toekomst waarin de wereld volledig geautomatiseerd is. In leegstaande kantoorpanden creëert nomadisch
theatercollectief Nineties Productions een voorstelling vol dystopische acts, muzikale déjà vu’s en personages die lost in translation zijn in een technological future nightmare.

Nineties ziet een thematische overeenkomst tussen de onrustige tijd waarin we nu leven en de film noir. Na de Tweede Wereldoorlog die grote maatschappelijke verschuivingen had veroorzaakt, heerste er scepsis en wantrouwen in de westerse wereld. Gestileerd verbeeldden film noirs de angsten en vervreemding die voort kwamen uit deze verschuivingen; vrouwenemancipatie, immigranten, etnische diversiteit, corruptie en technologische vooruitgang.

De tor van Nineties

CREDITS

Van en door: Yannick Noomen, Anne Maike Mertens, Floor Houwink ten Cate, Charlie Chan Dagelet, Stephanie Louwrier, Sanne den Hartogh, Christiaan Verbeek
Coach: Matijs Jansen
Techniek: Marijn van Bussel en Sanne Hensen (Lichtontwerp, afstudeer project)
Lichtadvies: Marijn de Jong
Kostuumadvies: Carmen Schabracq en Nola Pistache van Timmeren
Productie: Pamela Menzo, Jona Rens en Suzan Slinger (stage)
PR: Esra Merkel
Zakelijke leiding: Mara Aronson
Foto’s: Julian Maiwald
Beeld: Joost de Haas

In coproductie met: Paradiso Melkweg Productiehuis
Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Lira Fonds, Fonds 21
, BNG Cultuurfonds, Stadsdeel Amsterdam Zuid, Theater Bellevue en Tripolis.

KAARTEN

Kaarten kunt u via de kassa van het desbetreffende theater reserveren. Door op de gewenste locatie te klikken wordt u meteen doorgelinkt. Als er nog geen link is, dan is de kaartverkoop voor dat theater nog niet begonnen.

productielogos