Hoe om te gaan met de onherroepelijke schade die de aarde heeft opgelopen en hoe die te beperken, behoren tot de grote vragen van onze tijd. Nineties stelt zichzelf de vraag: maar wat nu als we ons wereldbeeld veranderen? Kunnen we nieuwe verhalen vertellen die leiden tot een andere blik? En zou een nieuwe blik kunnen leiden tot een meer leefbare toekomst?

ON ALL THINGS EARTH


Nineties
 presenteert i.s.m. videokunstenaar Noralie (Opposites, Eefje de Visser) en schrijver Hannah van Wieringen (Toneelgroep Oostpool, NNT) een muzikale grote zaal voorstelling over samenleven op aarde, continuïteit, onzekerheid, en het toelaten van een open einde. Multi instrumentalist Frank Rosaly componeert een spanningsvolle geluids-wereld en brengt zo samen met acteur Yannick Noomen een gigantische visuele database van alle aardse dingen tot leven. Ze nemen het publiek mee in een verhaal waarin de mens zijn zelfgebouwde voetstuk afbreekt. On All Things Earth is een heroverweging van de hiërarchische relatie tussen mens en niet-mens, tussen cultuur en natuur, tussen technologie en biologie. Speels creëert Nineties een wereldbeeld waarin ‘deel uitmaken van’ een hele nieuwe lading krijgt.

SPEELDATA

19 sept ITA Amsterdam
20 sept ITA Amsterdam
22 sept TR Rotterdam
12 okt HNT Den Haag
13 okt Stadsschouwburg Utrecht
14 okt Theater de Veste Delft
19 okt  Chasse Breda

NRC **** ‘Hannah van Wieringen maakt met haar toneeltekst op ontroerende wijze de nietigheid van de mens tastbaar.’

CREDITS

acteur/concept Yannick Noomen
compositie/live muziek
 Frank Rosaly
regisseur/concept Anne Maike Mertens
tekst/concept Hannah van Wieringen
video ontwerp Noortje van den Eijnde

scenografie Julian Maiwald
creative producent Vevi van der Vliet
technische productie H.P. Hulscher
geluidsontwerp Rinse de Jong/Timo Merkies
pr & marketing Esra Merkel

TICKETS

Kaarten kunt u via de kassa van het desbetreffende theater reserveren. Door op de gewenste locatie te klikken wordt u meteen doorgelinkt. Als er nog geen link is, dan is de kaartverkoop voor dat theater nog niet begonnen.