Brandbrief

We schreven een brandbrief aan Minister van Engelshoven en de tweede kamer. ‘We’ zijn in dit geval heel veel makers en instellingen die zich enorme zorgen maken over de kaalslag bij het Fonds Podiumkunsten. We moedigen ons publiek aan van zich te laten horen en de brief te tekenen.

Het Fonds Podiumkunsten heeft op maandag 3 augustus de toekenningen bekend gemaakt voor de subsidieperiode 2021-2024. Daarbij kwam een uitleg welke instellingen wél een positief advies hebben gekregen, maar geen subsidie ontvangen wegens de recente bezuiniging van €8.6 miljoen op het budget van het fonds.

Nineties valt als vele andere initiatieven in de categorie wel positief advies, niet honoreren vanwege dit lagere budget. Met als gevolg dat er nu geen geld is om onze plannen te realiseren. We zijn niet alleen teleurgesteld over het hierdoor wegvallen van een groot deel van het culturele aanbod, maar ook dat er op deze manier weinig (nieuwe) plek is voor onze generatie theatermakers, die volgens het fonds in staat is een jong publiek in beweging te brengen:

“De commissie vindt Nineties Productions een oorspronkelijk, toonaangevend gezelschap dat de verhalen van de eigen generatie op het toneel brengt”.