Einde van de zomer pret

Zwembroekjes en badpakjes terug in de kast en zonnebrillen gepoetst terug in de doosjes in een la. De ventilator mag weer in een hoekje verstoffen.

De zomer was voor Nineties zwemmen in het Oosterdokse grachtenwater, aan het water bij het Kromhout Museum speelde Billy The Kid, onze Amerikaanse vrienden vertrokken na twee maanden Nederland overzees en Nineties nam even rust. Het nieuwe seizoen begon met een mooie sessie op Lowlands. Het haalde nog net niet de voorpagina van de Lowlands Daily Paper, maar de buik van de 38 weken zwangere Charlie trok behoorlijke de aandacht tijdens het spelen van Noir in de Juliet. Middenin de voorstelling kreeg ze een luid applaus na één van haar shine-momentjes. Gelukkig kreeg de rest na afloop hier en daar ook een complimentje.

 

In september doen we dingen voor onszelf. En natuurlijk uiteindelijk voor jullie. Zoals aanvragen schrijven en zonnedanspasjes plegen om de goden gunstig te stemmen voor toekomstige zaken. Maar vanaf oktober zijn we weer te zien, te horen en te ruiken.

 

8 Oktober bijvoorbeeld, dan is de eerste editie van Sterke Drank In Oud Zuid. Iedere maand lezen acteurs een stuk in café De Welling van wijlen schrijver (en vriend) Ton Vorstenbosch. Sterke Drank In Oud Zuid was de titel van één van zijn stukken. De avonden zijn op maandag, in samenwerking met theater Bellevue en zijn gratis toegankelijk.

 

Vanaf november maken we ons op voor een kleine reprise tour van Noir. Met kans op aangepaste cast (spannend!). We repriseren in o.a Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Mechelen en Amsterdam. Als van ouds kan je het allemaal terugvinden op de website….

 

En daarna gehen wir loss mit unsere electro-opera Merkel. Aber das ist noch fer weg. So später mehr darüber. Weil wir dan besser Deutsch sprechen können.

 

X

 

Anne Maike, Yannick, Floor en Mara

A.k.a. Nineties

 

** International newsflash ** – Yannick is 6 september te zien op het filmfestival van de Venetië Biennale in Capri Revolution van Mario Martone en eind oktober in de voorstelling We Doen Het Wel Zelf van bastaard vader collectief Wunderbaum in Jena, Duitsland. Dus wil je hem vaker zien dan je lief is, dan kan je z’n internationale sterallures achterna reizen.