INFO

Vanaf 8 oktober eert Nineties Productions onder de titel Sterke Drank in Oud Zuid theaterschrijver Ton Vorstenbosch (1947-2017). Een opvallende verschijning, een toneelschrijver, een kunstenaar die lak had aan conventies. Hij verrijkte met zijn geëngageerde kritische toneelstukken het Nederlandse toneel op komische wijze. Hij werkte jarenlang samen met zijn partner en schrijver Guus Vleugel. In 1984 werd Sterke Drank in Oud Zuid opgevoerd door Toneelgroep Centrum in Theater Bellevue.

Café Welling, de stamkroeg van Ton, waar Nineties regelmatig met hem sprak, is de uitgelezen plek om hem een eerbetoon te geven. Met een groep jonge acteurs wordt hier één keer in de maand op maandagavond een stuk van Ton voorgedragen, waaronder Sterke Drank in Oud Zuid en de Miraculeuze Comeback van Mea L. Loman.

Een initiatief van Anne Maike Mertens in samenwerking met Theater Bellevue. De teksten worden gelezen door o.a Yannick Noomen, Floor Houwink ten Cate, Marius Mensink, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs, Ludwig Bindervoet, Reinout Scholten van Aschat, en vele anderen.

Aanvang om 21.00 uur in café Welling. De toegang is gratis, een donatie welkom.

DATA

8 oktober (Sterke Drank In Oud Zuid)
5 november (De Miraculeuze Come-back Van Mea L. Loman)
3 december (Angst en Ellende in het Rijk van Kok)
14 januari (Wilhelmina, Je Maintiendrai)

FOTO’S

mogelijk gemaakt door