INFO

We Are Here is een muziektheatervoorstelling over de ervaring van immense ruimte en tijd, relativiteit, oneindigheid en de drang naar ontdekken. Bijna vijftig jaar na missie Apollo 11 zoomt Nineties Productions in op de eerste maanlanding en haar grote antiheld, Michael Collins. In 1969 zetten Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eerste mensen voet op de maan. Michael Collins niet. Hij blijft achter in Space Craft Columbia, waarmee hij 14 keer om de maan cirkelt voor zijn collega’s terugkeren. Hoewel Collins in vergetelheid is geraakt, is hij de eerste mens die de kans kreeg om in totale eenzaamheid ons zonnestelsel, de maan en de aarde te aanschouwen. Middels de blik van Collins en zijn overview perspective neemt Nineties Productions de paradox van het meer willen weten tegenover het leven in totale onwetendheid op aarde, onder de loep. Want wat heeft deze kennis voor invloed op ons dagelijks leven? Leidt deze kennis tot zingeving of tot het inzicht van onze ultieme zinloosheid? We Are Here neemt je mee naar het einde van de kosmos en daagt je uit om een nieuw perspectief te kiezen.

SPEELLIJST

2016
09 februari (try-out)
– Melkweg Theater, Amsterdam
10 februari (try-out) – Melkweg Theater, Amsterdam
11 februari (première) – Melkweg Theater, Amsterdam
12 februari – Melkweg Theater, Amsterdam
13 februari – Melkweg Theater, Amsterdam
14 februari – Melkweg Theater, Amsterdam
18 februari – Melkweg Theater, Amsterdam
19 februari – Melkweg Theater, Amsterdam
20 februari – Melkweg Theater, Amsterdam
24 maart – Zaal 3, Den Haag
21 april – Theater Kikker, Utrecht
22 april – Theater Kikker, Utrecht
10 mei – Odeon Theater, Zwolle
19 mei – Schouwburg Deventer, Deventer
20 mei – Toneelschuur, Haarlem
10-19 juni – Oerol Festival, Terschelling
15 september – Theater Bellevue, Amsterdam
16 september – Theater Bellevue, Amsterdam
17 september – Theater Bellevue, Amsterdam

CREDITS

De astronauten van We Are Here

SPEL/MUZIEK: Charlie Chan Dagelet, Yannick Noomen, Houk van Warmerdam REGIE: Anne Maike Mertens COMPOSITIE: Jens Bouttery DRAMATURGIE: Floor Houwink ten Cate SCENOGRAFIE: Calle de Hoog ASSISTENT SCENOGRAFIE: Marc Slings KOSTUUM: Vita Mees, Carmen Schabracq LICHT: Licht Charlie Mom GELUID: Tony Streefkerk PRODUCTIE: Saskia van Leeuwen COACHING: Mara van Vlijmen, Florian Hellwig, Lizzy Timmers PRODUCENT: Paradiso Melkweg Productiehuis FOTO & GRAFISCH ONTWERP: Joost de Haas

Muziektheatergezelschap Nineties Productions bestaat uit theatermakers Anne Maike Mertens en Yannick Noomen. Eerdere voorstellingen zijn Naar Bukowski (2015) en Nineties: Live Your Life Like A Ravemachine (2013). We Are Here is een co-productie met Paradiso Melkweg Productiehuis, tot stand gekomen in samenwerking met Stadsschouwburg Amsterdam en met dank aan Orkater.